Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Xiaomi Mi Band 7 Review (2023)

Voordelen
  • Veel mogelijkheden voor de prijs
  • De hele dag hartslag bloedzuurstof en stress bijhouden
  • Ondersteuning voor 120 soorten oefeningen,
    Groter always-on display
Nadelen
  • Altijd-aan display gaat ten koste van de batterij
  • Duurder dan zijn voorganger
  • Niet de slimste wearable

zie prijs op Amazon

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

Xiaomi heeft naam gemaakt met zijn ultra-betaalbare Mi Band-serie met veel functies, en de nieuwste Xiaomi Mi Band 7 lijkt die trend voort te zetten met een groter display, verbeterde trackingmogelijkheden voor de hele dag en nieuwe trainingsmetingen, allemaal in een iets duurder pakket.

Maar ondanks de lichte prijsstijging is de Mi Band 7 nog steeds een indrukwekkend capabele fitnesstracker, ideaal voor wie meer inzicht wil krijgen in zijn gezondheid, slaap en conditie – verwacht alleen geen smartwatch-achtige slimheid.

Xiaomi Mi Band 7 Review: Ontwerp en bouw

Op het eerste gezicht zie je misschien niet veel verschil tussen de Xiaomi Mi Band 7 en zijn voorganger, de Xiaomi Mi Band 6, maar er is één cruciaal verschil: de grootte van het display.

Xiaomi Mi Band 7 1

Terwijl de fitnesstracker van vorig jaar 1,56in meet, heeft de Mi Band 7 een groter 1,62in AMOLED-scherm dat volgens Xiaomi het kijkoppervlak met 25% vergroot. Het is ook helderder deze keer rond op 500nits, en de toename maakt het veel gemakkelijker om buiten te gebruiken in fel zonlicht.

Een spannende nieuwe toevoeging is de introductie van always-on display technologie. Zoals de naam al doet vermoeden, kan het display aan blijven bij lage helderheid om constante toegang te bieden tot de tijd, fitness tracking bars en alle andere widgets die je hebt op je gekozen watchface – maar ten koste van de batterij, maar daarover straks meer.

Xiaomi Mi Band 7 12

Draai de fitnesstracker om en je vindt de gebruikelijke reeks sensoren en Xiaomi’s eigen oplaadpunten. Het goede nieuws is dat, in tegenstelling tot eerdere generaties, het aangepaste ontwerp van de oplader betekent dat je de tracker niet langer van het bandje hoeft te halen om hem op te laden.

Dat alles terzijde, het is heel veel business as usual met de Mi Band 7, met dezelfde pil-vorm tracker ontwerp dat we hebben leren kennen en liefhebben door de jaren heen. Het is vrij compact op de pols, met een vrij vlakke bouw helpt u vergeten dat het zelfs daar is.

Xiaomi Mi Band 7 9

Net als bij de vorige generaties zijn er verschillende flexibele siliconen bandjes beschikbaar om een beetje kleur in de procedure te brengen, maar over het algemeen is het een ingetogen fitnesstracker die niet te veel aandacht trekt – tenzij je kiest voor een felle, heldere wijzerplaat!

Xiaomi Mi Band 7 Review: Software en functies

De Xiaomi Mi Band 7 is in de eerste plaats een fitnesstracker, en dat betekent dat hij niet zo slim of capabel is als speciale smartwatches op de markt.

De Mi Band 7 mist belangrijke slimmigheden, zoals de mogelijkheid om de ingebouwde NFC te gebruiken voor betalingen, ondersteuning voor spraakassistenten en apps van derden.

Xiaomi Mi Band 7 10

Dat komt in de vorm van het spiegelen van meldingen, beschikbaar op zowel iOS als Android, samen met de mogelijkheid om basistaken uit te voeren zoals het controleren van het weer, het bekijken van komende agenda-evenementen en zelfs het regelen van het afspelen van muziek vanaf uw smartphone – een bijzonder handige functie, hoewel zeker niet exclusief voor Xiaomi’s wearable.

Er zijn een handvol kleurrijke wijzerplaten die dat grote, heldere AMOLED-scherm helpen laten zien en er zijn er meer te downloaden via de bijbehorende app, maar er is niet veel aan te passen en zonder apps van derden zijn er ook niet veel nuttige complicaties toe te voegen.

Maar hoewel de slimme functies relatief eenvoudig zijn, maakt de Mi Band 7 het zeker goed op het gebied van fitnesstracking. 

Xiaomi Mi Band 7 Review: Gezondheid en fitness tracking

Terwijl het business as usual is in de meeste afdelingen, versterkt de Mi Band 7 verder zijn budget-gerichte fitness tracking mogelijkheden.

Een gebied van de focus is de SpO2-monitor, die nu in staat is van continue bloedzuurstof monitoring en lage SpO2 waarschuwingen. Dit laatste kan handig zijn om gebruikers te waarschuwen voor potentiële slaapapneu ’s nachts, maar zoals met de meeste wearables op consumentenniveau, moet het niet worden vertrouwd als een medisch apparaat.

Toch is het handig om een heads-up te krijgen van potentieel lage bloedzuurstofniveaus, vooral van zo’n betaalbare fitnesstracker.

Xiaomi Mi Band 7 8

Naast het bijhouden van het bloedzuurstofgehalte heeft de Mi Band 7 dezelfde hartslag- en stressmonitoring, slaaptracking en algemene fitnesstracking als zijn voorganger. De laatste wordt weergegeven op een duidelijk Apple Watch-achtige manier, met monitoring van stappen, actieve uren en verbrande calorieën, hoewel de handelsmerk ringen zijn vervangen door een regenboog in Xiaomi’s wearable.

Slaaptracking is echter niet zo betrouwbaar als bij andere fitnesstrackers. Hoewel het alle standaardgegevens levert – tijd wakker, REM, lichte en diepe slaap, totale tijd in bed en tijd in slaap – vond ik het niet zo slim om de slaapmonitoring automatisch te beëindigen.

Als het gaat om specifieke trainingstracking, biedt de Mi Band 7 ondersteuning voor 120 sporten – 30 meer dan zijn voorganger – en het omvat de meeste populaire vormen van lichaamsbeweging, waaronder wandelen, hardlopen, fietsen, wandelen en zwemmen, samen met meer niche-opties zoals schaken.

Als het gaat om traditionele oefeningen, zoals hardlopen en fietsen, heeft Xiaomi nieuwe trainingsgegevens toegevoegd in de vorm van trainingsbelasting, trainingseffect, hersteltijd en (nogal indrukwekkend) VO2 Max-monitoring, allemaal te bekijken via de bijbehorende app na de training.

Het gegevensaanbod is nog steeds niet zo diepgaand als high-end wearables zoals die van Garmin.

Het enige echte nadeel van trainingstracking op de Xiaomi Mi Band 7 is het ontbreken van ingebouwde GPS, wat betekent dat je je telefoon moet meeslepen als je aan het trainen bent. Het is gebruikelijk langs budgetgerichte trackers, maar het is toch frustrerend – vooral als je in het verleden een wearable met ingebouwde GPS hebt gebruikt.  

Xiaomi Mi Band 7 Review: Levensduur van de batterij

Xiaomi Mi Band 7 4

De batterij van de Xiaomi Mi Band 7 is met 180mAh groter dan zijn voorganger in vergelijking met 125mAh, maar met de toevoeging van een groter display is er niet veel verschil in de totale batterijduur.

Het bedrijf beweert dat het tot 14 dagen kan duren bij licht gebruik en negen dagen bij zwaar gebruik, maar ik heb dat niet helemaal gevonden tijdens het testen. Met geavanceerde tracking – Sp02 monitoring, constante hartslag tracking en meer – ingeschakeld, vond ik de Mi Band 7 dichter bij 7 dagen duren voordat het een aanvulling nodig zou hebben.

Dat wordt alleen maar erger als je het always-on display inschakelt, een feit waar de smartphone je voor waarschuwt als je het activeert. In feite zegt het dat het de totale levensduur van de batterij met meer dan 50 procent verkort, en met dat en geavanceerde tracking ingeschakeld, was ik binnen 3 dagen door mijn batterij heen.  

Het goede nieuws is dat het opladen via de contactlader niet lang duurt, met een volledige lading in ongeveer een uur.

Xiaomi Mi Band 7 Review: Verdict

Xiaomi Mi Band 7 Review

De Xiaomi Mi Band 7 blijft een van de beste budget trackers die er zijn, met een verleidelijk prijskaartje en een indrukwekkende reeks sensoren om je gezondheid, fitness en speciale trainingen te volgen.

Het grotere always-on display is een bijzonder leuke toevoeging, waardoor de aangeboden levendige watchfaces beter tot hun recht komen en tekst in één oogopslag beter leesbaar is.

Zonder nieuwe slimme functies, zijn de echte verbeteringen in de fitness tracking afdeling met de hele dag SpO2 monitoring, nieuwe workout metingen (inclusief VO2 Max) en de mogelijkheid om meer trainingen dan ooit tevoren bij te houden.

Het is een beetje duurder dan zijn voorganger, en het gebrek aan ingebouwde GPS kan fitnessfanaten irriteren, maar het is nog steeds een geweldige kleine goedkope tracker voor het in de gaten houden van uw algemene gezondheid en conditie.  

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Beste Blog
Beste Blog
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *