Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat is Dibek koffie (Dibek Kahvesi), hoe wordt het gemaakt en wat zijn de voordelen?

Koffie is een populaire drank die zowel warm als koud kan worden gedronken, met verschillende aroma’s en smaken. En het heeft een heel bijzondere plaats in de Turkse cultuur. Koffie dateert van 500 jaar geleden, van het Ottomaanse Rijk tot nu, en is een drank die mensen van alle leeftijden graag drinken en is uitgegroeid tot een symbool van gastvrijheid.

Er is een koffiesoort voor elke smaak. Koffie, die kan worden gekozen op basis van het aroma, de sterkte, de temperatuur van de lucht en de emoties van de persoon, fascineert mensen met zijn geur en smaak. Zoals het gezegde “Een kopje koffie heeft een geheugen van 40 jaar” aangeeft, heeft koffie voor de Turken een bijzondere plaats en betekenis.

Turkse koffie, afkomstig uit het Ottomaanse Rijk tot op heden, is zeer heilzaam wanneer hij dagelijks een kopje wordt gedronken. Wie niet van de bitterheid van Turkse koffie houdt, maar niet zonder kan, moet zeker Dibek koffie proberen, die een voortreffelijk aroma heeft.

Wat Is Dibek Koffie 2

Ingrediënten van Dibek Koffie

  • Turkse Koffiebonen
  • Johannesbrood
  • Menengiç
  • Zahter
  • Salep
  • Cacao
  • Room

Dibek koffie is een unieke koffiesoort die wordt bereid door gemalen Turkse koffiebonen, johannesbrood, cacao, salep, room, menengiç en zahter tot poeder te kloppen en fascineert door zijn aroma net als geur. Het is ook zeer heilzaam voor de gezondheid. Het ontleent zijn naam aan de vijzel genaamd “dibek” waarin al deze ingrediënten worden gestampt.

Laten we eens nader kijken naar de voordelen van deze koffie die geneeskrachtige kruiden samenbrengt:

Turkse koffiebonen

Turkse koffiebonen, die op zichzelf al geneeskrachtig zijn, helpen de vorming van kankercellen te voorkomen. Koffiebonen, die ook het risico op een hartaanval verminderen, blijken goed te zijn voor de ziekte van Parkinson, omdat ze zenuw- en hersencellen helpen herstellen.

Johannesbrood

Johannesbrood is een bron voor fosfor en calcium, en speelt een rol bij de genezing van alle aandoeningen van de luchtwegen, vooral longziekten en allergische aandoeningen. Het reinigt de straling die via het voedsel het lichaam binnenkomt.

Menengiç

Menengiç, een van de natuurlijke remedies tegen hoesten, is niet alleen zeer nuttig bij aandoeningen van de luchtwegen, maar ook bij maagpijn, wonden, infecties, nieren. Bij de behandeling van angststoornissen zoals paniekaanvallen helpt het om snelle verlichting te krijgen, geeft het kalmte en sereniteit.

Zahter

Zahter, in de volksmond “bergtijm” genoemd, is een kruid dat helpt om snel gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het reinigt de huid van acne en geeft haar een gezonde uitstraling. Het heerlijke aroma in Dibek koffie is ook effectief om van een slechte adem af te komen. Zahter is de plant in koffie die het grootste effect heeft op het voorkomen van een slechte adem.

Salep

Salep, de favoriete drank van de wintermaanden, verlicht menstruatiepijnen die je doen kronkelen in bed en is goed voor menstruatie onregelmatigheden. Salep dat hoest en bronchitisaandoeningen geneest, speelt ook een belangrijke rol bij het wegwerken van aandoeningen als aambeien, constipatie en darmwormen.

Cacao

Cacao dat de bloeddruk en het cholesterolgehalte balanceert, heeft de eigenschap antidepressivum te zijn door de afscheiding van het “serotonine hormoon” dat geluk brengt. De “flavonoïde” stof erin helpt de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Het is goed tegen hoofdpijn.

Room

Koffieroom verandert de bittere smaak van Turkse koffiebonen in een zachte smaak.

Veel drinken doet meer kwaad dan goed

Overmatige consumptie van deze heerlijke koffie met geneeskrachtige kruiden kan ernstige kwalen veroorzaken, vooral hartkloppingen en hartritmestoornissen. Hoewel elk van de erin aanwezige kruiden genezend is voor organen en cellen, veroorzaakt de consumptie van meer dan 2 koppen koffie per dag veel gezondheidsproblemen in plaats van genezing. Zweten en trillen van de handen, schildklieraandoeningen, slaapstoornissen, instabiele bloeddruk, osteoporose zijn enkele van de schadelijke gevolgen van overmatige koffieconsumptie. Bovendien verlaagt te veel cafeïne in het lichaam de immuniteit en maakt het gemakkelijker om winterziekten zoals griep en verkoudheid op te lopen.

Hoe maak je Dibek koffie met veel schuim?

De bereidingstechniek van Dibek koffie is dezelfde als die van Turkse koffie. In het water dat u in de koffiepot doet naar gelang het aantal personen; weer naar gelang het aantal personen, 1 theelepel Dibek koffie per persoon, en eventueel suiker. De truc is hier om de koffie op het fornuis te laten koken zonder te roeren. Wanneer de koffie het kookpunt heeft bereikt, verwijdert u voorzichtig het schuim van de bovenkant met een dessertlepel, en verdeelt u het over de kopjes. Na het verwijderen van het schuim vult u de koffie tot de helft van de kopjes en zet u de koffie weer op het fornuis. Na nog een keer koken is de koffie volledig toegevoegd aan de kopjes en klaar om genuttigd te worden.

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Elin Janssen
Elin Janssen
Artikelen: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *