Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Waar is tea tree olie goed voor? hoe gebruik je tea tree olie?

Tea tree olie wordt gewonnen uit de bladeren van de tea tree (Melaleuca alternifolia). Hij groeit aan de moerassige kust van Zuidoost-Australië.

De theeboom dankt zijn naam aan zeelieden uit de achttiende eeuw, die van de bladeren van de boom een thee bereidden die naar nootmuskaat rook. De chemische stoffen in tea tree olie kunnen bacteriën, schimmels en mijten doden en allergische huidreacties verminderen door zwelling tegen te gaan.

Mensen gebruiken tea tree olie voor acne, teennagelschimmel en voetschimmel. Het wordt ook gebruikt tegen roos, luizen, slechte adem en andere kwalen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs voor de andere toepassingen.

Verwar tea tree niet met de theeplant waarvan zwarte en groene thee wordt gemaakt.

Waar Is Tea Tree Olie Goed Voor 4

Tea tree olie is mogelijk goed voor:

Gezond haar

Er is een goede reden dat tea tree olie steeds vaker wordt gebruikt in onze favoriete shampoos. Als natuurlijk reinigingsmiddel ondersteunt tea tree olie de gezondheid van het haar zonder gebruik van chemicaliën, waardoor het een ideaal ingrediënt is om de natuurlijke schoonheid en glans van het haar te herstellen.

Verzacht ontstekingen

Hoewel er geen alternatief is voor allergiemedicatie als je te maken hebt met een ernstige afkeer, kan tea tree olie helpen tegen de roodheid en jeuk die vaak gepaard gaan met een allergische reactie. Van tea tree olie wordt gedacht dat het helpt ontstekingen te verminderen door het verlagen van bepaalde ontstekingsmarkers zoals interleukine 1, 8 en 10.

Reinigt de handen

Veel handreinigers en ontsmettingsmiddelen zijn gebaseerd op alcohol en chemische ingrediënten, maar de kracht van tea tree olie ligt in zijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen.

Vermindert acne

Soms moet je vuur met vuur bestrijden, en soms moet je olie met olie bestrijden. Tea tree olie helpt de natuurlijk voorkomende huidoliën onder controle te houden, wat samen met de antiseptische eigenschappen van tea tree olie kan helpen acne te verminderen.3

Vergeet echter niet dat de gezichtshuid gevoelig is en dat dit ingrediënt een allergische reactie op de huid kan veroorzaken.

Gezondheid van de mond

Omdat tea tree olie uitstekend is in het doden van bacteriën, is een van de beste toepassingen van tea tree olie een natuurlijk mondwater. Meng een kleine hoeveelheid (een of twee druppels is genoeg) met warm water en spoel een of twee keer per dag gedurende ongeveer 30 seconden.

Reinigt uw tandenborstel

Ga nog een stapje verder en gebruik deze wonderolie ook om je tandenborstel en beugel te desinfecteren. Omdat tea tree olie in staat is bacteriën te doden, is het een geweldige natuurlijke manier om deze producten schoon en bacterievrij te houden. Meng vijf tot 10 druppels van de olie met water en laat uw mondverzorgingsproducten een paar uur weken om ze volledig te reinigen.

Weert insecten af

Een van de minder bekende toepassingen van tea tree olie is als insectenverdrijver. Theeboomolie kan rechtstreeks op de huid worden gewreven of met water worden gemengd en als spray worden gebruikt.

Allesreiniger

Net als bij andere natuurlijke remedies gemaakt met tea tree olie, kan een succesvolle allesreiniger worden gemaakt met een zeer kleine hoeveelheid van de stof. Meng 15 tot 20 druppels tea tree olie met een half kopje warm water en azijn, besproei een oppervlak en veeg het schoon.

Voor de behandeling van snijwonden en wonden.

Vanwege zijn vermogen om schimmels en bacteriën te bestrijden, is tea tree olie een ideale keuze voor de behandeling van kleine schaafwonden en wondjes. Twee tot drie keer per dag rechtstreeks op een schone huid aanbrengen om het genezingsproces te versnellen.

Voetschimmel (tinea pedis)

Het aanbrengen van een 10% tea tree olie crème werkt ongeveer even goed als een 1% tolnaftate crème om de symptomen van atleetvoet te verbeteren. Maar de tea tree olie crème lijkt de infectie niet te genezen. Het gebruik van een sterkere theeboomolie-oplossing (25% of 50%) kan de infectie doen verdwijnen bij ongeveer de helft van de mensen die dit 4 weken lang proberen. Deze hogere concentratie werkt echter niet zo goed als standaardbehandelingen, zoals clotrimazol of terbinafine.

Er is belangstelling voor het gebruik van tea tree olie voor een aantal andere doeleinden, maar er is niet genoeg betrouwbare informatie om te zeggen of het nuttig zou kunnen zijn.

Waar Is Tea Tree Olie Goed Voor 2

Kun je tea tree olie drinken?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk nee. Tea tree olie mag niet oraal geconsumeerd worden, want het is gevaarlijk genoeg om vergiftiging te veroorzaken. Tea tree olie; het is een alternatief geneesmiddel dat wordt gebruikt voor toepassing op de huid en voor toepassing met stoom.

Waar Is Tea Tree Olie Goed Voor 3

Bijwerkingen

Bij inname via de mond: tea tree olie is waarschijnlijk onveilig; neem tea tree olie niet in via de mond. Inname van tea tree olie via de mond heeft geleid tot ernstige bijwerkingen, waaronder verwarring, niet kunnen lopen, onvastheid, huiduitslag en coma.

Bij gebruik op de huid: Tea tree olie is voor de meeste mensen niet gevaarlijk. Het kan huidirritatie en zwelling veroorzaken. Voor mensen met acne kan het soms leiden tot een droge huid, jeuk, prikken, branden en roodheid.

Kinderen: Tea tree olie is waarschijnlijk onveilig bij inname via de mond. Het heeft ernstige bijwerkingen veroorzaakt, waaronder verwarring, niet kunnen lopen, agitatie, huiduitslag en coma. Het aanbrengen van tea tree olie op de huid is mogelijk niet veilig. Het kan huidirritatie en zwelling veroorzaken. Bij mensen met acne kan het soms uitdroging, jeuk, prikken, branden en roodheid van de huid veroorzaken.

Kruisreacties: Het gebruik van tea tree olie kan jeuk en branderigheid op de huid veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor andere planten.

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Esmée Boer
Esmée Boer
Artikelen: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *