Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

NIU KQi3 Elektrische Step Beoordeling – Sport, Pro, of Max?

Voordelen
  • Geweldige schokabsorptie
  • Krachtige prestaties
  • Stijlvol crossmotor ontwerp
  • Verrassend betaalbaar
Nadelen
  • Geen anti-diefstal
  • Niet lichtgewicht

zie prijs op Amazon

Een elektrische step kopen kan een uitdaging zijn, vooral voor beginners, omdat er veel scootermerken op de markt zijn.

Het eerste wat u moet doen voordat u uw aankoop doet, is onderzoek doen naar de modellen van uw voorkeur op websites om hun specifieke kenmerken en mogelijkheden beter te begrijpen.

Lees verder om meer te leren over NIU KQi3 scooters in deze uitgebreide review.

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

NIU KQi3: Overzicht

Niu KQi3 Sport vs NIU KQi3 Pro vs NIU KQi3 Max

Niu Kqi3 5

Het eerste wat opvalt bij het vergelijken van deze drie scooters is hun prijsklasse. Je moet echter opmerken dat de drie scooters geweldige prestaties leveren in verhouding tot hun prijsklasse.

Bovendien is de KQi3 Max krachtiger dan de rest met een maximaal vermogen van 900 watt, terwijl de Pro en Sport respectievelijk 700 en 600 watt hebben.

Ze hebben echter dezelfde spanning (48V), maar hun nominaal vermogen verschilt en bedraagt 300W voor de KQi3 Sport, 350W voor de Pro, en 450W voor de Max.

Ook hebben hun batterijen verschillende sterktes. Zo heeft de Sport een 365Wh batterij, terwijl de Pro en Max respectievelijk 486 en 608 wattuur batterijen hebben.

Eén ding zal je opvallen bij de drie scooters: ze hebben veel verschillen, vooral in vermogen en prestaties. Ze hebben echter ook een paar overeenkomsten.

Ze hebben bijvoorbeeld allemaal vier standen:

  • voetganger
  • custom
  • sport
  • en e-sparen

Ze hebben verschillende reikwijdtes, oplaadtijden en topsnelheden. Ze leveren echter meer dan gemiddelde prestaties voor de meeste elektrische steps in hun prijsklasse.

NIU KQi3: Prestaties

Snelheid en acceleratie

Niu Kqi3 2

Wat opvalt aan deze drie scooters is hun soepele en snelle acceleratie, die veel beter is dan die van de meeste andere scooters in hun categorie. De scooters komen vrij snel op snelheid en kunnen in 5,2 seconden van 0 tot 25 km/u gaan, wat uitstekend is omdat het gaspedaal vrij soepel wordt ingetrapt.

De escooter accelereert 46% sneller dan zijn voorganger en 20% sneller dan de Ninebot Max. Bovendien is de acceleratie van de scooter vergelijkbaar met die van de meeste andere scooters. En hij is zelfs sneller dan de Fluid Mosquito elektrische step. Ze hebben echter verschillende topsnelheden, ongeacht hun geweldige acceleratie.

De Sport heeft bijvoorbeeld 28 km/u, terwijl de Pro en Max varianten 32 km/u+ topsnelheden hebben, volgens de website van NIU.

Het viel ons echter op dat de topsnelheid van de elektrische step iets lager is dan geadverteerd en gemiddeld presteert dan andere scooters in zijn categorie.

U moet er ook rekening mee houden dat de topsnelheden van de scooters worden geregeld door hun drie versnellingsstanden, d.w.z. de standen voetganger, eco-save, sport en aangepaste versnelling. Met de laatste modus kunnen rijders de topsnelheid van de scooter aanpassen aan hun voorkeur via de NIU’s app.

Bergbeklimmen

Je moet het gemak niet onderschatten van de aanschaf van een elektrische step met goede klimcapaciteiten. En de KQi3 levert bovengemiddelde prestaties in deze categorie.

De scooter kan een snelheid van 25 km/u aanhouden tijdens de heuvelklim. We hebben de scooter getest op een heuvelklim met een helling van 10% en 60 meter en hielden hem op zes mph, waardoor hij goed is voor mensen die op relatief vlakke locaties wonen.

Accu en bereik

U kunt alle drie de KQi3-scooters gebruiken voor het dagelijkse woon-werkverkeer, zoals naar school gaan, boodschappen doen, een blokje om lopen, en als onderdeel van uw woon-werkverkeer. De scooters bieden een goed bereik per dollar, en u kunt erop vertrouwen dat ze u brengen waar u heen moet.

De Sport heeft een 365 Wh batterij die zorgt voor een maximaal bereik van 40 km. 

De KQi3 Pro heeft een 486Wh batterij met een bereik van 50 km, terwijl de Max een 608 Wh batterij heeft met een bereik van 65 km.

De drie KQi3 scooters zijn geweldig voor forenzen die betrouwbare scooters willen die ze kunnen gebruiken voor dagelijks vervoer. Ze zijn echter niet zo geschikt voor mensen die graag op verkenning gaan en lange avonturen beleven.

Remmen

Niu Kqi3 3

De KQi3 is een van de weinige elektrische steps onder de 1.000 euro die je krijgt met dubbele mechanische schijfremmen.

Aanvankelijk had de Ninebot Max het record voor het remmen van 22 km/u naar 0 in een afstand van 3,3 meter. Anyhill UM2 haalde het record in door de afstand terug te brengen tot 3,2 meter. De KQi3 brak en behield echter het record door de afstand terug te brengen tot 3,0 meter.

Zoals hierboven vermeld, braken de drie KQi3-scootervarianten het record omdat ze beschikken over regeneratief remmen en dubbele schijfremmen (voor de Sport).

Dankzij de regeneratieve remfunctie van de elektrische steps zet de step de kinetische energie van het remmen om in elektrische energie die wordt teruggevoerd naar de accu’s van de step.

NIU KQi3 Pro/Sport/Max Kenmerken

Frame en dek

Niu Kqi3 1

NIU heeft zijn scooters ontworpen uit aluminium van luchtvaartkwaliteit, waardoor ze stevig en betrouwbaar zijn. De legering heeft een hoge treksterkte en een uitstekende weerstand tegen vermoeidheid. U kunt uw step dus lange tijd dagelijks gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat het frame breekt.

De scooters hebben een gevleugeld dek dat ze heel aantrekkelijk maakt. Het is echter steil aan de achterkant en voorkant, waardoor het onhandig is voor forenzen die graag hun voeten op deze posities laten rusten.

Hoe dan ook, het dek van de scooter is breed genoeg (51 x 17 cm), zodat u uw voeten comfortabel kunt plaatsen.

Portability

The KQi3 scooters are highly portable. So much so that you could lift them up a flight of stairs if you wanted to.

The scooters have an easy and quick folding mechanism with a beefy and secure stem latch. Also, the stem latch has a secondary safety clip that users can unlock, allowing them to fold the handlebars to the deck.

The scooter’s deck latch is even better than the Ninebot Max’s since it has a quick click-to-position design.

Unfolding the handlebars requires you to press the button extension, which releases the handlebars. The scooter requires little effort to operate, is sturdy, and can fit into most trunks.

Wielen en banden

Niu Kqi3 7

De scooter heeft 9,5 bij 2,5 inch banden van hoge kwaliteit, ontworpen voor stadspaden.

De banden hebben een goede grip en zorgen voor een geweldige besturing. Het pneumatische ontwerp biedt fatsoenlijk comfort bij het rijden door grassige paden, licht grind, en gebarsten verharde tracks. Ze zijn echter niet het beste voor rotsachtige, hobbelige paden.

De banden zijn gevoelig voor lekken en barsten, wat onhandig is voor rijders die liever offroaden.

De KQi3 Max heeft echter zelfherstellende luchtbanden van polymeermateriaal die bij een lekke band kunnen genezen. NIU heeft gekozen voor luchtbanden in plaats van vering.

Scherm

Niu Kqi3 4

Het scherm is vrij eenvoudig. Het heeft een lage resolutie en geeft informatie weer in pixelachtige tekens. Het ontwerp maakt het echter gemakkelijker voor rijders om de informatie te lezen, zelfs in direct zonlicht.

Het display heeft één knop die verschillende functies vervult. Bijvoorbeeld, één klik zet je scooter aan en met korte klikken verander je de snelheidsstanden van de scooter.

Twee korte kliks schakelen de koplampen van de scooter uit of aan, drie kliks schakelen de afstand naar mijl of km, en vijf kliks schakelen de modus van de scooter naar voetganger/loop-modus.

Verlichting

Niu Kqi3 6

De scooter heeft hoog gemonteerde, ronde koplampen die werken als dagrijverlichting en zorgen voor een sterke verlichting tijdens het rijden in het donker.

De halo van de koplamp is altijd aan om de bestuurder zichtbaar te maken voor voetgangers en ander verkeer. De koplamp is ook verstelbaar en kan een sterke verlichting bieden voor een afstand van 18 meter.

Is de NIU KQi3 waterdicht?

De scooter heeft een IP54-classificatie, wat betekent dat het ontwerp de elektronische componenten beschermt tegen waterspatten in alle richtingen.

Het ontwerp beschermt ook tegen fijne stofdeeltjes die bewegende delen kunnen beschadigen. Je moet echter niet op de scooter rijden in regenachtige omstandigheden, tenzij het onvermijdelijk is.

NIU KQi3: Conclusies

NIU heeft geen lange geschiedenis in het produceren van elektrische kick scooters. Ze hebben echter veel ervaring met het produceren van betrouwbare zittende elektrische scooters.

Hun elektrische steps leveren bovengemiddelde prestaties en een behoorlijk bereik en zijn betrouwbaar voor de meeste stedelijke forenzen. Ook hebben hun scooters een goede rijervaring, een uitstekende garantie en geweldige veiligheidsmaatregelen.

NIU heeft geweldig werk geleverd met hun KQi3 kick scooter. Het is gemaakt voor alle forenzen en met speciale aandacht voor beginnende rijders.

De scooter is perfect voor u als u een betrouwbare scooter wilt voor korte ritten in de stad.

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Damian van der Meulen
Damian van der Meulen
Artikelen: 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *