Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Huawei Band 7 Review (2023): Huawei Band 7 vs. Band 6

Voordelen
  • Prachtig AMOLED-scherm
  • Altijd ingeschakeld scherm
Nadelen
  • Helderheid kan slechts binnen 5 niveaus worden aangepast
  • Geen omgevingslichtsensor

zie prijs op Amazon

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

De Huawei Band 7 is voor diegenen die een smartwatch willen die compact genoeg is om elke dag te dragen, lang mee kan op een lading en alle basisfunctionaliteiten dekt. En dat hij niet duur is, maakt hem des te interessanter.

Huawei Band 7 12

Wat de Huawei Band 7 indrukwekkend maafspkt, is de lange lijst van functies die hij in dat prijskaartje heeft weten te passen. Hij is waterdicht tot 50 meter, weegt slechts 16 gram (28 gram met de band), ondersteunt 96 trainingsmodi, houdt hartslag, bloedzuurstof en slaap bij, geeft meldingen weer en heeft een batterij die tot 14 dagen meegaat. Maar bovenal is dit een zeer comfortabele wearable waarvan je urenlang vergeet dat hij om je pols zit.

De Huawei Band 7 wordt geleverd in een eenvoudige doos met een eigen magnetische oplader.

Huawei Band 7 14

Huawei Band 7 Review: Huawei Band 7 vs Huawei Band 6

De Huawei Band 7 lijkt grotendeels een incrementele upgrade op zijn voorganger, met een 1,47-inch AMOLED display. Net als de Band 6 biedt de Huawei Band 7 96 sportmodi. Hartslagmonitoring is natuurlijk aanwezig, met dank aan Huawei’s TruSeen 4.0 technologie.

De fysieke afmetingen zijn vergelijkbaar met die van de Band 6, met 44,35 x 26 x 9,99 mm tegenover 43 x 25,4 x 10,99 mm van de oudere band. Hij is echter lichter, met een gewicht van 16 g zonder bandje, vergeleken met 18 g van de Band 6. De batterij kan tot twee weken meegaan als hij volledig is opgeladen, en een oplaadbeurt van vijf minuten zou twee hele dagen meegaan.

Huawei Band 7 Review: Hardware

De Huawei Band 7 is erg licht, maar ook erg stevig. Het lage gewicht wordt bereikt door geen metaal te gebruiken op de behuizing, die volgens Huawei gemaakt is van polymeermaterialen. Het is je vergeven als je denkt dat de behuizing zelf van metaal is, want het maakt een zeer aannemelijke indruk.

Huawei Band 7 5

Aan de voorkant zit een 1,47-inch 194x368px AMOLED display. Door de rechthoekige vorm lijkt het scherm groter dan het is, terwijl de kijkervaring geweldig is – levendige kleuren en een geweldig contrast. Het scherm is ook voldoende helder voor zelfs de sterkste zonnige dagen. Er is echter geen automatische optie voor maximale helderheid.

Er is een instelling om het display ’s nachts te dimmen, wat een geweldige functie is voor degenen die van plan zijn de Band 7 in bed te dragen en de slaapfunctie te gebruiken. Er is ook het belangrijke always-on display, en je kunt kiezen uit vijf wijzerplaten – vier digitale en één analoge.

Het glas bovenop het display is licht gebogen van boven naar beneden, en het scherm eindigt op een schuine kant waar het het frame ontmoet, wat zorgt voor een comfortabele, randloze aanraakervaring.

Huawei Band 7 6

De behuizing is donkergrijs op ons zwarte model. Er is een enkele knop aan de rechterkant van de Huawei Band 7 die de trainingsmodi oproept. Een tweede tik brengt je terug naar huis.

Als je aan de onderkant van de Huawei Band 7 kijkt, zie je de optische hartslagsensor en de twee pinnen voor de eigen magnetische oplader.

Huawei Band 7 13

Dit is ook waar je toegang hebt tot de pinnen om de band te verwijderen. Het is een eigen vorm, dus je kunt geen standaard horlogebandje gebruiken. Je moet de pin naar beneden duwen om het bandje te verwijderen, wat een beetje moeilijk gaat omdat het bandje naar beneden buigt in de pin. We verwachten niet dat veel mensen dit vaak zullen doen, dus het is geen probleem.

Huawei Band 7 Review: Software, fitness- en slaaptracking, batterijduur

De Huawei Band 7 draait een realtime OS dat functies op het homescreen brengt en heeft geen installeerbare apps. Het is niet echt slim in de zin dat je de functionaliteit niet gemakkelijk kunt uitbreiden.

In plaats daarvan fungeert een horlogescherm als je app. Standaard krijg je een scherm voor de hartslag, de SpO2-meting, het weer, muziekbediening en de activiteitenwidget. U kunt kiezen welke schermen verschijnen en ze opnieuw ordenen, maar vreemd genoeg gebeurt dat niet via het scherm zelf (in tegenstelling tot veel smartwatches waar u met een lange druk op een scherm het kunt verwijderen of verplaatsen). Je moet naar het instellingenmenu, wat onintuïtief en vervelend is.

Huawei Band 7 8

Een andere ergernis is dat je de functie van de zijknop niet kunt veranderen, noch een lang-druk actie kunt toevoegen.

De Huawei Health-app is beschikbaar via de Play Store, maar zodra je hem hebt ingesteld, vraagt Huawei je om de nieuwste versie te downloaden van zijn website. Er is ook een iOS-app.

Er zijn 10 voorgeïnstalleerde watch faces en meer dan 4 duizend via de Health-app. De meeste zijn van goede kwaliteit.

Huawei Band 7 9

Maar gebrek aan functies vertaalt zich ook in eenvoud. Als je de Huawei Band 7 eenmaal hebt ingesteld of gewend bent aan de standaardtoestand, zal het je prima laten zien wat je wilt zien.

Laten we het hebben over meldingen. Je kunt de Band 7 meldingen van elke app laten tonen, maar je kunt alleen in sommige apps een antwoord terugsturen.

Je kunt bijvoorbeeld niet antwoorden in Viber, maar wel in Messenger, en dan alleen met vooraf ingestelde zinnen zoals OK, NEE, JA, etc. of met een emoji.

Fitness tracking is zeer robuust. Je hebt 96 workout-modi tot je beschikking, wat alles dekt wat deze reviewer doet. Je krijgt gedetailleerde analyses tijdens de training. Er is een handige grafiek die je vertelt hoe bezig je bent, op basis van je hartslag.

Huawei Band 7 10

Ik deed een side-by-side vergelijking met mijn vertrouwde smartwatch, die ik elke dag draag, en vond de Huawei Band 7 iets consistenter. Terwijl mijn andere wearable af en toe omhoog of omlaag zou springen in het lezen per BPM, was de Huawei Band 7 stabieler.

Ik volgde mijn slaap met de Huawei Band 7 en vergeleek hem opnieuw met mijn beproefde smartwatch. Hier was de Band 7 niet zo nauwkeurig.

Hij denkt dat je in slaap bent gevallen zodra je gaat liggen, terwijl mijn andere horloge correct bijhoudt hoeveel tijd er is verstreken voordat ik daadwerkelijk in slaap val. Daardoor zei mijn gebruikelijke apparaat dat ik iets meer dan 6 uur had geslapen, terwijl de Band 7 zei dat ik iets meer dan 7 uur had geslapen. Op die bewuste nacht heb ik 6 uur geslapen.

Huawei Band 7 11

In het algemeen gaf de Huawei Band 7 mij uitstekende slaap scores, zelfs op nachten waarvan ik weet dat ik geen goede nachtrust heb gehad. Als je serieus bent over het verbeteren van je slaap, zal de Huawei Band 7 je het nodige inzicht geven en denken dat je geweldig slaapt.

Laten we het tot slot hebben over de batterijduur. Huawei claimt tot 14 dagen normaal gebruik. We kregen 8 dagen zwaar gebruik – ongeveer 5 dagen met meldingen aan met een always-on display ingeschakeld en 4 trainingen. De andere 3 dagen was de Band 7 ingesteld op verhogen om het scherm te wekken, meldingen uit. We hebben weinig twijfel dat de Huawei Band 7 bijna, zo niet een volle 14 dagen mee zou gaan als je hem gewoon als horloge gebruikt.

Huawei Band 7 Review: Conclusie

Huawei Band 7 Review

De Huawei Band 7 is een van de beste opties voor een capabele smart wearable tegen een betaalbare prijs. Het is goed gebouwd, heeft een solide functieset, en robuuste gezondheid en fitness tracking mogelijkheden.

De levensduur van de batterij is geweldig, in overeenstemming met dit type apparaat. Er is een kleur voor iedereen, en de prijs is zeer concurrerend. De enige sterke rivaal van de Huawei Band 7 is de Xiaomi Smart Band 7, die dezelfde prijs heeft en net zo capabel is. Dus je zou moeten beslissen welke van deze wearables meer naar je zin is.

Over het geheel genomen kun je niet verkeerd gaan met de Huawei Band 7 en we zouden hem zeker aanraden aan een vriend!

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Beste Blog
Beste Blog
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *