Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Honor Band 6 Review (2023)

Voordelen
 • Compact en lichtgewicht
 • Uitstekende slaaptracking
 • Handige smartwatch-achtige meldingen
 • Zeer redelijk geprijsd
Nadelen
 • Geen always-on scherm

zie prijs op Amazon

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

Fitnesstrackers bieden veel meer dan alleen fitnesstracking. Velen beschouwen deze gadgets zelfs als halve smartwatches. Dit, omdat ze zo veel van de smartwatchfuncties bieden met enkele belangrijke voordelen, zoals een groot uithoudingsvermogen van de batterij en een goedkopere prijs.

De Honor Band 6 is geen smartwatch, hoewel op dit punt de scheidslijnen erg vaag zijn. Het heeft een groot display, een hoop sensoren en tracking voor allerlei sporten en geeft notificaties weer.

Honor Band 6 Review: Ontwerp

We zijn hier niet om over semantiek te twisten, maar om de waarde van de Band 6 te controleren. Hij voelt licht aan op de pols dankzij het gewicht van slechts 18 gram zonder de bandjes. Honor heeft het AMOLED-paneel geüpgraded ten opzichte van zijn voorganger en het is nu 1,47″ in diagonaal, vergeleken met 0,95″ op de Honor Band 5.

Honor Band 6 2

Er is nogal een enorme zwarte rand rond het scherm die het uiterlijk een beetje goedkoop maakt, en dat is echt duidelijk in situaties waar de helderheid op maximaal staat. Het bandje is lang genoeg en kan aan alle polsen worden aangepast. Voor het ontwerp heeft Honor ook gaatjes aangebracht aan de korte kant, waar de gesp zit.

De oplader voor de Honor Band 6 is magnetisch, met dubbele pogo pinnen. Hij is niet alleen eigen, maar ook anders, dus als je van de Band 5 komt, kun je de oude niet gebruiken. Die van de Honor Watch ES werkt echter wel.

Honor Band 6 Review: Display

Honor Band 6 5

De voorkant wordt bedekt door een 1,47-inch 2,5D-glas dat helaas iets te gemakkelijk lijkt te krassen. Ik nam een kleine tuimeling op de dag dat ik hem kreeg en ik heb nog steeds de haarfijne krassen op het scherm van de Honor Band 6 als herinnering.

Natuurlijk komt de Honor Band 6 niet met een omgevingslichtsensor, wat betekent dat je de helderheid van het scherm handmatig moet aanpassen. Ik heb hem het grootste deel van de reviewperiode op niveau 3 gehad, maar ik wil opmerken dat het laagste helderheidsniveau vrij laag is, zodat je jezelf ’s nachts niet verblindt.

Het hoogste niveau is ook helder genoeg. Zoveel dat ik zelfs in direct zonlicht geen probleem had om het scherm te zien.

Er is een lift to wake-functie die het scherm van de Honor Band 6 een paar seconden wakker maakt als je je pols optilt. Helaas, geen always-on display, maar ik was in staat om het display in te schakelen voor periodes tot 20 minuten. Uiteraard zal dit je batterij sneller doden, dus ik zou het niet aanraden.

Honor Band 6 Review: Gebruikersinterface

De Honor Band 6 wordt geleverd met een display dat breder is dan andere zoals de Mi Band 6 en als zodanig heeft de UI een groter canvas om mee te spelen. Het gebruik van de Honor Band 6 is een koud kunstje.

De band wordt geleverd met een enkele knop die je gebruikt om het apparaat te wekken als je een lift to wake hebt uitgeschakeld. Eenmaal drukken brengt je naar de belangrijkste functies van de band, waaronder:

 • Training
 • Trainingsrecord
 • Hartslag
 • SpO2
 • Activiteitendossier
 • Slaap
 • Stress
 • Ademhalingsoefeningen
 • Muziek bediening
 • Kennisgeving
 • Weer
 • Stopwatch, alarm en timer
 • Zaklamp
 • Zoek telefoon, en tenslotte
 • Instellingen

Deze widgets geven je een snel overzicht van je statistieken zoals hartslag, weer, stress, muziekbediening en activiteitentrackers. Eigenlijk is dit waar je de meeste tijd doorbrengt met de band.

Honor Band 6 7

Het scherm van de band doet zijn best om je zoveel mogelijk info te bieden als je nodig hebt, maar voor de beste ervaring denk ik dat je de Huawei gezondheidsapp zult willen gebruiken waar we het in de instellingspost over hadden. Die heeft deze zelfde gegevens goed gepresenteerd met cirkeldiagrammen en grafieken met de juiste categorieën.

Honor Band 6 Review: Functies en batterijduur

Honor Band 6 4

Net als elke andere moderne Honor wearable, volgt deze de SpO2 (zuurstofgehalte in het bloed), stress via de hartslagsensor, en brengt TruSleep 2.0 technologie voor een beter begrip van slaappatronen. Sportief gezien zijn er 10 vooraf geladen modi, waaronder hardlopen, zwemmen of fietsen, en u kunt zelfs een aangepaste modus maken.

De batterijduur van de Honor Band 6 wordt geadverteerd als 14 dagen. Het kan worden bereikt, dankzij de efficiënte Kirin A1-chipset en het lichtgewicht Lite OS. De werkelijke batterijduur die we hadden is ongeveer 10 dagen, wat nog steeds een enorme prestatie is – dat is inclusief TruSleep geactiveerd, constante hartslag tracking, recreatieve sportactiviteiten, en enkele meldingen en alarmen. De energiecel aan de binnenkant is 180 mAh, en laadt op van 0 tot 100% in minder dan een uur.

Honor Band 6 Review: Horloge gezichten

Honor Band 6 8

Een ding waar ik van hou bij dergelijke producten is de personalisatie. Het aantal aangepaste wijzerplaten is verbazingwekkend, dus ondanks de saaie buitenkant kun je het toestel toch echt van jou maken als je even de tijd neemt om de bibliotheek met beschikbare wijzerplaten op de Huawei Health app door te kammen.

Opmerkelijk is ook dat de ondersteuning van derden voor deze wijzerplaten een beetje beperkt is in vergelijking met bijvoorbeeld de Mi Band 6. Misschien verandert dit in de toekomst als het apparaat populairder wordt, maar dat moeten we afwachten.

Honor Band 6 Review: Verdict

Honor Band 6 Review

De Honor Band 6 is niet perfect, maar er is genoeg hier om het een fatsoenlijke optie te maken voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare fitnesstracker.

Je krijgt een reeks trackingopties, een groot scherm en een uitstekende batterijduur, samen met extra’s zoals een 5 ATM waterdichtheid.

De Honor Band 6 levert ontzettend veel voor de prijs en maakt het moeilijk om te rechtvaardigen meer te besteden.

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Beste Blog
Beste Blog
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *