Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Fitbit Luxe Review (2023)

Voordelen
  • Mooi aantrekkelijk ontwerp
  • Helder AMOLED-scherm
  • Indrukwekkende hartslagbewaking
Nadelen
  • Klein scherm beperkt zichtbare gegevens
  • Fitbit Premium vereist voor volledige ervaring

zie prijs op Amazon

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

Het is in wezen een high-end versie van de Fitbit Inspire 2 – meer gepolijst in elk opzicht, en met een paar welkome extra functies (plus meer binnenkort te komen). Het kleine display heeft enkele beperkingen, maar is helder, scherp en aantrekkelijk.

Dit is eerder een van de beste fitnesstrackers dan een volwaardige smartwatch. We zouden niet verwachten dat het functies biedt zoals de mogelijkheid om vanaf je pols te bellen of Fitbit Pay te gebruiken om contactloze aankopen te doen op dezelfde manier als deze apparaten dat doen. In plaats daarvan draait de Luxe om het monitoren van je welzijn en het aanmoedigen van gezondere gewoonten (zowel fysiek als mentaal).

In het dagelijks gebruik presteert de Luxe bewonderenswaardig, met nauwkeurige stap- en hartslagmeting, waarbij de statistieken van de dag toegankelijk zijn met een vingerbeweging, en meer diepgaande gegevens beschikbaar zijn in de Fitbit-app. De hartslagmonitoring is bijzonder indrukwekkend, zelfs tijdens intensieve trainingen, en komt qua reactiesnelheid en nauwkeurigheid dicht in de buurt van die van een speciaal sporthorloge.

Er is geen ingebouwde GPS, wat betekent dat je moet vertrouwen op de versnellingsmeter van de Luxe of de GPS van je telefoon, die beide niet optimaal zijn, maar het grootste nadeel van de Luxe is dat het scherm zo compact is dat je niet veel gegevens in één keer kunt zien – om historische statistieken te bekijken, moet je in de apps duiken.

Als GPS voor jou een doorslaggevende factor is, is het de moeite waard om de Huawei Watch Fit Elegant te bekijken. Net als de Luxe heeft hij een roestvrijstalen kast en een levendig AMOLED-scherm, en hij is ook aanzienlijk goedkoper. De gebruikerservaring van Fitbit is echter meer verfijnd, en samen met de volwassen smartphone-app kan dit de Luxe een streepje voor geven.

Fitbit Luxe Review: Ontwerp

Fitbit Luxe 3

De Luxe is een van de kleinste fitnesstrackers van Fitbit, met een slank ontwerp dat teruggrijpt op de oorspronkelijke Fitbit Flex die in 2013 werd uitgebracht.

Het volgt dezelfde ‘Biologic Industrial Design Language’ als de Fitbit Inspire 2, Versa 3 en Sense, met ergonomische lijnen ontworpen om de rondingen van het menselijk lichaam aan te passen. In feite lijkt het ontwerp zeer sterk op de Inspire 2 – maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

Ten eerste, terwijl de Inspire 2 een plastic behuizing heeft, maakt de Luxe gebruik van roestvrij staal, in zwart, goud en zilver. Dit gaat gepaard met een roestvrijstalen gesp, wat de Luxe een slimmere algemene uitstraling geeft.

Er zijn ook meer bandopties voor de Luxe, die verkrijgbaar is in twee versies: een met een siliconen band, en een met een goudkleurige roestvrijstalen schakelarmband van sieradenontwerper Gorjana. De laatste heeft een duidelijk vrouwelijke uitstraling, maar in tegenstelling tot de Garmin Lily, die een soortgelijke op sieraden geïnspireerde look heeft, is de Luxe niet specifiek gericht op vrouwen, en de siliconen banden zijn er in Lunar White, Orchid of Black. Extra banden worden apart verkocht.

Fitbit Luxe 4

Het meest opvallende aan de Fitbit Luxe is echter het scherm. Waar de meeste kleinere fitnesstrackers van Fitbit (waaronder de Inspire 2 en Charge 4) een monochroom OLED-scherm hebben, is het scherm van de Luxe een full color AMOLED met een resolutie van 206 x 124 pixels, en het ziet er fantastisch uit. Het reageert ook goed, wat enorm belangrijk is voor een apparaat zonder fysieke knoppen.

Fitbit Luxe 1

De wijzerplaten kunnen worden aangepast via de bijbehorende app, met veel aantrekkelijke opties om uit te kiezen (inclusief analoge en digitale ontwerpen) die het heldere, kleurrijke display optimaal benutten. Ze tonen allemaal in één oogopslag de tijd, maar sommige bieden ook extra statistieken, zoals je huidige hartslag, aantal stappen en verbrande calorieën, zodat je ze kunt bekijken zonder te vegen. Het aanbod is al indrukwekkend, en Fitbit kan de komende maanden nog meer gezichten toevoegen.

Fitbit Luxe Review: prestaties

Als je eerder een Fitbit hebt gebruikt, ben je bekend met de algemene ervaring. Tijdens het schrijven van deze Fitbit Luxe review vonden we het apparaat eenvoudig in gebruik, met een interface die het bijhouden van je activiteit en welzijn zo eenvoudig mogelijk maakt. Echter, voordat u het op uw eerste training neemt, is het de moeite waard om een moment te nemen om een paar instellingen aan te passen.

Fitbit Luxe 7

Er zijn slechts zes slots voor trainingen op de Luxe (standaard zijn dit wandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen, algemene training en loopband) en deze kunnen niet worden gewijzigd vanaf het toestel zelf. In plaats daarvan past u de beschikbare opties aan uw voorkeuren aan in de Fitbit-app. Veeg in de app naar links op een workout die je niet gebruikt om deze te verwijderen, tik vervolgens op het plus-pictogram rechtsboven om iets toe te voegen dat je verkiest.

Zoals hierboven vermeld, waardeerden we het kleine formaat van de tracker, waardoor hij nooit in onze pols stak tijdens activiteiten zoals yoga – en in tegenstelling tot sommige andere trackers die we onlangs hebben getest, telde de Luxe niet per ongeluk stappen tijdens een spinningles.

De Luxe kan sommige soorten oefeningen detecteren en automatisch gaan volgen via SmartTrack, wat vooral handig is voor het registreren van incidentele oefeningen die je misschien niet handmatig zou willen bijhouden.

Hartslagmetingen vanaf de pols kunnen altijd worden beïnvloed door ‘ruis’ van algemene bewegingen, en in het bijzonder van grijpbewegingen, en optische hartslagmeters zullen nooit zo nauwkeurig of responsief zijn als een borstband die de elektrische signalen meet wanneer uw hart samentrekt. Afgezien van deze factoren presteerde de Luxe verrassend goed, met resultaten die bijna exact overeenkwamen met die van een Garmin Vivoctive 4S. De gemiddelde en maximale hartslag die de twee toestellen registreerden lag binnen 2bpm van elkaar, en er waren geen onverwachte pieken of dalen.

Als het gaat om trainingen in de buitenlucht, is het mogelijk om runs te loggen met alleen de versnellingsmeter van het horloge, wat OK is voor casual sociale lopers, maar voor meer nauwkeurigheid moet je verbinding maken met de GPS van je telefoon.

Zoals bij alle Fitbits zie je doelanimaties wanneer je bepaalde doelen bereikt, wat je stimuleert om door te gaan en geweldig is als je een klein duwtje in de rug nodig hebt om je gezondere gewoontes vol te houden. Het is ook mogelijk om verbinding te maken met vrienden en elkaar uit te dagen de meeste stappen op een dag te zetten. Veel apparaten van andere merken bieden een soortgelijke functie, maar door de populariteit van het Fitbit-platform is de kans veel groter dat je een medegebruiker kent tegen wie je het op kunt nemen.

Fitbit Luxe 8

Door het kleurenscherm heeft de Luxe een iets minder indrukwekkende batterijduur dan zijn neefje, de Inspire 2. Fitbit schat dat hij bij normaal gebruik vijf dagen meegaat voordat hij moet worden opgeladen, en in onze ervaring klopte dat ongeveer. Gelukkig is opladen eenvoudig; de Luxe wordt geleverd met een USB-lader die met een magneet veilig aan de achterkant van het apparaat wordt bevestigd, en niet gemakkelijk verschuift en loskoppelt.

Zodra je de Luxe drie nachten naar bed hebt gedragen om hem te kalibreren, krijg je elke ochtend een slaapscore, gebaseerd op je slaapduur en slaapkwaliteit.

Fitbit Luxe Review: Conclusie

Fitbit Luxe Review

De Fitbit Luxe is voor jou als je een klein stijlvol fitnesshorloge wilt. De Fitbit Luxe is een van de mooiste fitnesstrackers die er zijn. Maar als je een serieuze hardloper bent of als je op zoek bent naar een smartwatch-ervaring zal hij je teleurstellen. De Fitbit Luxe is niet bedoeld als een Apple Watch-concurrent, en als je een apparaat wilt dat muziek, betalingen, podcasts, gesprekken en meer afhandelt, is de Fitbit Versa 3 of Sense een betere keuze.

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Beste Blog
Beste Blog
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *