Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Amazfit GTS 4 Review (2023)

Voordelen
  • Betaalbaar geprijsd
  • Uitstekende GPS-nauwkeurigheid
  • Helder AMOLED-scherm
  • Goed ontworpen interface
Nadelen
  • Prachtig ontwerp

zie prijs op Amazon

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

Net als zijn voorgangers is de Amazfit GTS 4 een slank, eenvoudig uitziend GPS-sporthorloge met een indrukwekkende hoeveelheid technologie voor gezondheidstracering en tools voor dagelijkse productiviteit. Het is een uitstekende allrounder, en van grote waarde als je het enigszins sobere ontwerp niet erg vindt.

Amazfit GTS 4 Review: Ontwerp

Amazfit Gts 4 7

De Amazfit GTS 4 heeft een 1,75-inch AMOLED-scherm, dat helder is en goed werkt, ongeacht de lichtomstandigheden. De GTS 4 heeft een goudkleurige aluminium behuizing en een speciale draaibare knop aan de zijkant. De plastic band is wit van kleur – maar meer een beige kleur en niet helder wit.

Ik hield van het uiterlijk van deze smartwatch, die er premium uitziet zodra je hem uit de doos haalt. De band zelf is comfortabel om te dragen. Ik zeg dit als iemand die het strak draagt. Wat me verbaasde over de Amazfit GTS 4 is hoe licht het horloge is ondanks het grote display – het weegt 27 gram met het bandje. Mijn Apple Watch Series 8 weegt daarentegen 31,9 gram.

Ondanks dat de HR-sensor uit de achterkant van de kast steekt, voelt het nooit ongemakkelijk; in feite helpt de vorm de sensoren beter contact te maken met je huid.

Amazfit Gts 4 3

De midcase is gemaakt van aluminium, met een plastic achterkant en een lens van gehard glas. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren: Infinite Black (hier afgebeeld) Rosebud Pink en Misty White met fluorelastomeer bandjes, en Autumn Brown met een geweven nylon band. Het wordt gesloten met een aluminium gesp, zo ontworpen dat het uiteinde van het bandje tegen je pols aan zit.

Het horloge heeft een waterbestendigheid van 5ATM, wat betekent dat het prima geschikt is voor handen wassen en zwemmen in ondiep water, maar niet voor duiken of snelle watersporten (geen jetski’s). 

Amazfit GTS 4 Review: Prestaties

Amazfit Gts 4 5

Net als andere Amazfit-horloges is de GTS 4 compatibel met zowel iOS als Android en moet hij worden gebruikt met de Zepp Health-app. Het horloge ondersteunt 150 plus sportmodi. Het komt ook met dual-band GPS, evenals de mogelijkheid om routes te importeren voor degenen die op wandelingen. Dat laatste heb ik niet gebruikt, maar het fitnessaspect van het horloge is top. Ik vond de GTS 4 nauwkeurig als het ging om het bijhouden van dagelijkse stappen en andere fitnessaspecten. Ik heb het ook gebruikt voor het bijhouden van andere trainingssessies – zoals krachttraining – en mijn wandelingen/joggen buiten. De gegevens kwamen grotendeels overeen met wat mijn Apple Watch Series 8 weergaf. Dit horloge is ook 5 ATM waterbestendig, wat betekent dat je ermee kunt gaan zwemmen. Helaas heb ik dit aspect niet kunnen testen.

Amazfit Gts 4 4

Het horloge wordt ook geleverd met hartslagmonitoring en bloedzuurstofmonitoring. De getallen die voor dit laatste worden weergegeven, komen overeen met wat een medisch apparaat op dit moment aangeeft. Maar vergeet niet dat deze cijfers niet moeten worden gebruikt voor een medische diagnose.

Amazfit heeft ook goed werk verricht door ervoor te zorgen dat het horloge wordt geleverd met verschillende slimme functies. Het komt ook met een optie om muziek op het apparaat op te slaan, samen met ondersteuning voor Alexa. Het horloge zal ook meldingen weergeven van de meeste apps, zoals WhatsApp, Instagram, enz. Je kunt deze vanaf het horlogescherm zelf afwijzen. Het zal je ook waarschuwen wanneer je te lang hebt gezeten, en zal je aanmoedigen om te kijken. De slaap tracking op het horloge is ook nauwkeurig, zoals ik kon zien in de app. Het wist nauwkeurige slaap- en wektijden vast te leggen.

Amazfit GTS 4 Review: Batterijduur

Amazfit Gts 4 2

De batterij van de GTS 4 zou ongeveer acht dagen meegaan, maar als u voortdurend GPS gebruikt, daalt dit drastisch. Voor mij ging het horloge ongeveer 4-5 dagen mee, gezien de stroom van meldingen, trainingstracking, enz. Amazfit heeft zijn eigen oplader bij het horloge gebundeld, dus ja, zorg ervoor dat je het goed bewaart. Het horloge heeft ongeveer twee uur nodig om op te laden.

Moet je het kopen?

Amazfit Gts 4 Review

Ja, als je het niet erg vindt om een premie te betalen voor een smartwatch en een iets stijlvoller ontwerp wilt. De Amazfit GTS 4 scoort op stijl, design en verpakking. Het horloge heeft ook verschillende slimme functies. Het enige probleem is dat het merk zelf verschillende goedkopere opties heeft met vergelijkbare functies, die voor sommige gebruikers misschien aantrekkelijker zijn.

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Beste Blog
Beste Blog
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *