Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Amazfit GTS 4 Mini Review (2023)

Voordelen
  • Goed display
  • Goede bouwkwaliteit
  • Vrij nauwkeurige tracking
  • Goede levensduur van de batterij
  • Comfortabele band
Nadelen
  • Geen ondersteuning voor Bluetooth bellen
  • Geen 60Hz scherm
  • Bugs in de software

zie prijs op Amazon

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

Amazfit is een van de meest populaire wearable-merken met verschillende opties in verschillende budgetcategorieën. De Amazfit BIP is de meer betaalbare wearable voor de massamarkt, terwijl de GTS-serie een mid-range optie is. Bovendien bieden de Amazfit GTR en T-Rex wearables een beter ontwerp en bouwkwaliteit met enkele unieke functies in vergelijking met hun budget tegenhangers.

Maar is het de beste smartwatch onder de 100 euro, of zijn er te veel eigenaardigheden die afbreuk doen aan de algehele ervaring? Laten we het uitzoeken in onze Amazfit GTS 4 mini review.

Amazfit GTS 4 Mini Review: Bouw en ontwerp

Amazfit Gts 4 Mini 3

Zoals de meeste smartwatches op de markt heeft de GTS 4 mini een rechthoekig metalen frame met licht afgeronde hoeken. Het horloge weegt slechts 19 gram, waardoor het extreem licht is, en je voelt het gewicht nauwelijks als je het om je pols draagt. We zouden het echter niet het horloge van de hoogste kwaliteit noemen, want we hebben horloges in dit prijssegment gezien die beter aanvoelen.

De kwaliteit van het bandje is erg mooi. We hadden geen problemen om het horloge lang te dragen, maar je moet wel de juiste pasvorm voor je pols vinden, anders kan het een beetje krassend aanvoelen op je huid. Ook kun je het bandje gemakkelijk omwisselen voor een ander bandje.

Amazfit Gts 4 Mini 6

Als we iets te klagen hebben, zou het fijn zijn geweest als de aan/uit-knop/functieknop ook als digitale kroon had gediend, wat de algehele ervaring van het horloge zou hebben verbeterd. Op de achterkant van het horloge zitten de SpO2- en hartslagsensoren, evenals twee magnetische pinnen om het horloge snel op te laden.

Bovendien is het horloge 5 ATM waterbestendig, dus je kunt er gemakkelijk mee gaan zwemmen of het onderdompelen in water tot 50 meter diep.

Amazfit GTS 4 Mini Review: Scherm

Het display van de GTS 4 mini is een kleine stap omhoog ten opzichte van zijn voorganger, de GTS 2 mini. De schermgrootte is toegenomen van 1,55 naar 1,65 inch, en de resolutie is iets verbeterd. Het is nog steeds een AMOLED-scherm dat de “Always on Display”-functie ondersteunt.

Amazfit Gts 4 Mini 4

Het scherm is verreweg een van onze favoriete aspecten van de GTS 4 mini. Het is scherp, levendig en voldoende helder, zodat je de tijd buiten in direct zonlicht gemakkelijk kunt bekijken.
Het scherm is echter niet perfect. Omdat het scherm niet ververst bij 60 Hz, hadden we vaak het gevoel dat de klok een beetje traag was en niet soepel reageerde op onze aanrakingen/tikken. En hoewel de randen rond het display een beetje dik zijn, doen ze geen afbreuk aan de algehele ervaring, omdat de diepe AMOLED-zwarten goed samengaan met de zwarte randen.

Toen we het horloge voor het eerst ontvingen, werkte het always-on display prima en werd het ’s nachts automatisch uitgeschakeld volgens ons schema. Maar al snel veranderde dat, de AOD ging ’s nachts niet meer automatisch uit, en zelfs toen we probeerden de AOD helemaal uit te schakelen, bleef hij aan. Zo gezegd, zo gedaan; een snelle fabrieksreset loste ons probleem op.

Amazfit GTS 4 Mini Review: Prestaties

Amazfit Gts 4 Mini 1

Voordat we ingaan op de prestaties van het horloge, laten we eerst kijken naar de connectiviteitsprestaties. De Amazfit GTS 4 mini gebruikt de Bluetooth 5.1 standaard voor connectiviteit, en we hadden nooit een probleem met het koppelen van het horloge met onze smartphone. De verbinding was rotsvast en moeiteloos, dus er waren geen klachten over de connectiviteit.

De UI prestaties van het horloge waren ook vrij soepel, met af en toe wat schokken. Zoals we al eerder zeiden, het ontbreken van een 60 Hz scherm maakt het horloge voelt een beetje traag en doet afbreuk aan de algehele ervaring.

Dan nu het belangrijkste onderdeel van elk fitnesshorloge: het bijhouden van activiteiten. Tijdens onze tests vonden we dat het horloge vrij nauwkeurig was in het tellen van hartslag en stappen. Het kwam echter voor dat het horloge sommige stappen niet telde, maar dit is iets dat met een toekomstige software-update kan worden verholpen.

We vonden ook de slaapcontrolefunctie van het horloge goed, want die is vrij nauwkeurig, gemakkelijk te begrijpen en geeft gedetailleerde informatie over de slaapkwaliteit. Hoewel de ondersteuning voor SPO2 een goede functie is, raden wij aan te investeren in een medisch apparaat in plaats van het horloge als u alleen op zoek bent naar een apparaat om het zuurstofgehalte te meten.

Als klap op de vuurpijl ondersteunt het horloge ook 105 sportmodi, waaronder hardlopen in de buitenlucht, loopband, zwemmen, Zumba en meer. Helaas beschouw ik mezelf niet als een fitnessfreak die alle sporten kan doen, maar de trackingprestaties waren behoorlijk voor de activiteiten die ik deed.

Het horloge kan ook stressniveaus meten, wat we meer een gimmick vonden dan echt nuttig.

Amazfit GTS 4 Mini Review: Batterij

Amazfit Gts 4 Mini 2

et bedrijf claimt een batterijduur van 15 dagen op één lading bij een typisch gebruiksscenario. En als je GPS niet veel gebruikt, kan hij zelfs 21 dagen meegaan.

Een uur GPS-gebruik doet de batterij echter met 7 tot 8 procent slinken. In een reëel gebruiksscenario met hartslagmonitoring ingesteld op 1 minuut, stressmonitoring met tussenpozen van 5 minuten, 3 uur totaal GPS-gebruik per week, 2 SpO2-metingen per dag en slaapmonitoring ingeschakeld gedurende een week, zou de 270 mAh-batterij van het horloge het bijna twee weken moeten uithouden, wat indrukwekkend is. Het duurt minder dan 2 uur om volledig op te laden met de meegeleverde magnetische pennenlader. 

Amazfit GTS 4 Mini Review: Software

Amazfit Gts 4 Mini 8

Net als alle andere Amazfit-horloges moet je de Zepp-app downloaden en je apparaat ermee synchroniseren via Bluetooth. Het proces is een stuk soepeler, en in tegenstelling tot eerdere generatie horloges van het bedrijf, is de overdreven afhankelijkheid van de app voor het configureren van verschillende horloge-instellingen nu aanzienlijk lager. Je kunt verschillende functies van de GTS 4 Mini openen en bedienen vanaf het horloge. In feite kun je zelfs de opsplitsing van workout- of slaapgegevens en een paar andere dingen op het horlogescherm zelf zien. Maar zaken als fitnessdoelen, rapporten en horlogegezichten zijn begrijpelijkerwijs alleen beschikbaar in de app. 

De UI is vergelijkbaar met die van de Amazfit GTR 3. De Zepp OS-interface voelt nu meer in het oog springend met levendige kleuren en koelere animaties. Het is nog steeds schoon en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor een beginner. Je moet naar beneden vegen op het startscherm voor snelle instellingen, omhoog vegen voor meldingen, en naar links of rechts vegen om door verschillende widgets te bladeren, zoals de voortgang van dagelijkse doelen, PAI, hartslag, slaapgegevens en meer. De fysieke knop fungeert als snelkoppeling voor alle functies van het horloge en doet ook dienst als thuisknop vanuit elk scherm. 

Amazfit GTS 4 Mini Review: Conclusie

Amazfit Gts 4 Mini Review

Samengevat is de Amazfit GTS 4 mini een goede fitness smartwatch die veel dingen goed doet, maar ook enkele functies mist.

Het ondersteunt de belfunctie van het horloge niet, maar we beschouwen het nog steeds niet als een must-have functie, gezien de manier waarop het is geïmplementeerd in budget horloges. Er zijn ook een paar kleine tekortkomingen aan de GTS 4 Mini, maar de voordelen wegen gemakkelijk op tegen de nadelen, en het is heel gemakkelijk om dit product aan te bevelen aan wie op zoek is naar een compact fitnesshorloge. Als je van een grotere of ronde wijzerplaat houdt, is dit geen horloge voor jou. Je kunt beter op zoek gaan naar een goede deal voor een van de Amazfit GTR horloges.

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Beste Blog
Beste Blog
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *