Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Amazfit GTS 2 Mini Review (2023)

Voordelen
  • Veilig, maar mooi ontwerp
  • Helder scherm van goede kwaliteit
  • 24/7 fitness tracking
  • Handige nieuwe pomodoro tracker
Nadelen
  • Kort op 7-daagse batterijduur
  • Nauwkeurigheid hartslag voor trainingen met hoge intensiteit
  • Missen van slanker GTS 2 ontwerp
  • Notificatie ondersteuning nog steeds basic

zie prijs op Amazon

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

De Amazfit GTS 2 Mini is, zoals de naam al doet vermoeden, een kleinere versie van de GTS 2, de vierkante top smartwatch in Amazfit’s modehorloge categorie.

Amazfit GTS 2 Mini Review: Ontwerp en display

Amazfit Gts 2 Mini 1

Met de GTS 2 Mini krijg je, zoals de naam al doet vermoeden, een kleiner formaat horloge dan de standaard GTS 2 en de nieuwere GTS 2e. Je krijgt nog steeds een vierkante look en vergelijkbare materialen gebruikt in de horlogekast, hoewel het een profiel heeft dat meer in lijn is met de eerste Amazfit GTS die in 2019 werd gelanceerd.

Het is gezakt naar een 40mm kast die lichter weegt op 19g en slanker op 8,95mm in vergelijking met de iets dikkere en zwaardere 42mm op de andere GTS 2 modellen. Je krijgt een titaniumlegering in de behuizing en plastic rond de achterkant dat de gebogen randafwerking van de GTS 2 en de 2e mist. Er is een eenzame fysieke knop op de plaats waar normaal gesproken een horlogekroon zit, die je kunt draaien maar waarmee je vervelend genoeg niet door schermen kunt scrollen.

Er is ook een daling in schermgrootte en resolutie, met een 1,55-inch AMOLED touchscreen display van 354 x 306 pixels. Je kunt dat scherm ook altijd aan laten staan, maar dat gaat ten koste van de batterijduur.

Amazfit Gts 2 Mini 4

Dat is in vergelijking met de 1,65 inch AMOLED met een resolutie van 348 x 442 op de GTS 2 en 2e. Het is over het algemeen nog steeds een zeer goed scherm om naar te kijken en mee te werken, maar de levendigheid en kleurenrijkdom zijn iets minder. Op sommige pictogrammen is duidelijk te zien dat de UI-polijsting van de andere GTS 2-horloges ontbreekt. Maar voor het geld en wat er nog meer te vinden is voor deze prijs, is het een zeer goed scherm op een smartwatch.

Amazfit GTS 2 Mini Review: Functies voor fitnesstracking

Huami doet zijn best om de fitness en gezondheid tracking functies consistent te houden in zijn horloges, en dat verandert niet echt met de Mini.

Amazfit Gts 2 Mini 3

Op sensorgebied krijg je de belangrijkste bewegingssensoren om beweging bij te houden, zoals versnellingsmeters en een gyroscoop, Huami’s nieuwste BioTracker 2 biologische datasensor die hartslag- en bloedzuurstofmeetgegevens levert, en ingebouwde GPS voor het bijhouden van lichaamsbeweging buitenshuis.

Het zal stappen en slaap bijhouden, er is de mogelijkheid om je stress in de gaten te houden, je hebt vrouwelijke cyclus tracking, het PAI Health Assessment systeem om ervoor te zorgen dat je regelmatig je hart laat pompen en toegang tot begeleide ademhalingsoefeningen. Ga naar de sporttrackingmodus en je hebt de belofte van meer dan 70 modi, hoewel de meeste daarvan buiten de belangrijkste sportmodi alleen de trainingsduur en real-time hartslaggegevens bijhouden.

Als fitnesstracker is het zeer vergelijkbaar met wat we eerder vonden bij de andere GTS 2-horloges. Qua nauwkeurigheid zat het binnen 500 stappen van de fitnesstracking op een Garmin Fenix 6 Pro en de Fitbit Sense, wat volgens ons een vrij goede vertoning is en betrouwbaar aanvoelde. Hoewel de afgelegde afstand tijdens die dagen een beetje lager leek in vergelijking. De hartslagmeting in rust was ook in lijn met de Sense en voelde aan als gegevens waarop grotendeels kan worden vertrouwd. Je krijgt een aantal eenvoudige inactiviteitswaarschuwingen als je overdag niet genoeg beweegt, maar het gaat vrij eenvoudig over de motiverende kant van de dingen voor zover het je in beweging houdt.

Als het tijd is om naar bed te gaan, kun je behoorlijk gedetailleerde informatie verwachten om wakker te worden. Er zijn slaapstadia inclusief REM-slaaptijd, aanbevelingen om je te helpen een betere nachtrust te krijgen, slaapscores en momenteel wordt de kwaliteit van de ademhaling in bèta getest. Tegenover de Fitbit Sense leek het over het algemeen dezelfde slaapduurgegevens vast te leggen en een vergelijkbare uitsplitsing van slaapstadia te suggereren. Het had wel de neiging om vrij nominale wakkere tijden te suggereren, maar over het geheel genomen voelde de slaaptracking-ervaring zeer goed en in overeenstemming met het tijdstip waarop we naar bed gingen.

Amazfit Gts 2 Mini 6

Voor het bijhouden van oefeningen hebben we het grotendeels getest op hardlopen in de buitenlucht en thuis trainen, en het presteerde vrijwel hetzelfde als andere GTS 2-horloges. Tijdens het hardlopen was het ongeveer 0,5 mijl verwijderd van een Garmin hardloophorloge, wat een goede vertoning is, hoewel statistieken zoals gemiddeld tempo ons lieten klokken dat we veel sneller gingen dan we waren. Bij het bekijken van de hartslaggegevens was de gemiddelde hartslag meestal 6-7 bpm hoger, terwijl de maximale hartslag soms bijna 20 bpm hoger lag dan bij een Garmin HRM Pro borstband.

Het is een vrij goede performer in het algemeen wanneer je de oefening binnenshuis doet. Voor indoor roeisessies was het in staat om overeen te komen met de slagfrequenties op een Garmin en de Echelon smart roeimachine. Tijdens het testen met de Fiit workout app was het veel meer in lijn met de HR gegevens van de Apple Watch Series 6 en die borstband ook.

Amazfit GTS 2 Mini Review: Smartwatch functies

Als smartwatch mist de GTS 2 Mini enkele van de grotere nieuwe functies van de GTS 2 en 2e. Er is geen muziekspeler, geen offline slimme assistent, geen mogelijkheid om te bellen via Bluetooth.

Wat je wel krijgt is een competente smartwatch-ervaring die voor de meesten prima zou moeten zijn. Je meldingenstroom is toegankelijk via een veegbeweging op het hoofdscherm van het horloge. Je kunt niet reageren op die meldingen en sommige zijn zo beperkt dat ze meer aanwijzingen zijn dan dat ze je hele berichten laten lezen. Vooral bij e-mails.

Amazfit Gts 2 Mini 7

Waar Huami het goed doet is met de wijzerplaten. Er zijn er meer dan 50 om uit te kiezen met ongeveer 30 die overeenkomstige opties bieden voor als je de always-on display modus gebruikt. Er is een goede mix van analoge en digitale opties en vele zijn aanpasbaar, zodat je extra data widgets kunt toevoegen.

Een nieuwe opmerkelijke toevoeging is de op productiviteit gerichte Pomodoro klok, wat zeker geen nieuw concept is, maar voor ons een nuttige toevoeging bleek om productief te blijven en hopelijk ook wordt toegevoegd aan andere Amazfit horloges.

Amazfit GTS 2 Mini Review: Batterijduur

Amazfit Gts 2 Mini 2

Bij de GTS 2 Mini krijg je, zoals te verwachten valt, een batterij met een kleinere capaciteit dan die in de GTS 2 en de GTS 2e. Er is een 220mAh batterij, die overeenkomt met die in de originele GTS.

Die belooft 7 dagen bij intensief gebruik, wat wordt gedefinieerd als het gebruik van functies als continue hartslagmonitoring, slaapademhalingsmonitoring, stressmonitoring en het gebruik van GPS voor drie trainingen van 30 minuten per week.

Er is ook een claim van 14 dagen normaal gebruik als je slaapmonitoring uitsluit van de criteria voor zwaar gebruik. Dat loopt op tot 21 dagen als u de Bluetooth-verbinding met uw telefoon verbreekt en de continue hartslagbewaking en slaapmonitoring uitschakelt.

Amazfit GTS 2 Mini Review: Conclusie

Amazfit Gts 2 Mini Review

Dit zou de smartwatch voor jou kunnen zijn als je een betaalbare, gebruiksvriendelijke smartwatch met een mooi scherm wilt. Maar het mist veel smartwatch-opties en je krijgt niet de lange batterijduur die je meestal krijgt van smartbandjes.

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Beste Blog
Beste Blog
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *