Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Amazfit Band 5 Review (2023)

Voordelen
  • Goedkope
  • Functies voor gezondheidscontrole
  • Amazon Alexa
Nadelen
  • Geen GPS
  • Handmatige activering van oefenmodi
  • Kleine tekst

zie prijs op Amazon

BesteBlog wordt gesteund door zijn publiek. Als je een aankoop doet via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie ontvangen. Meer informatie.

Het merk is onderdeel van Huami, het bedrijf dat eerder verantwoordelijk was voor het maken van Xiaomi’s goedkope en zeer vrolijke wearables, waaronder de uitstekende Mi Band 5. De Mi Band 5 en Amazfit Band 5 slimme horloges zijn vrijwel identiek, wat geen verrassing is als je bedenkt dat ze waarschijnlijk op dezelfde productielijn zijn geassembleerd. 

Amazfit Band 5 3

De Amazfit is een lichtgewicht fitnesstracker die met bandje slechts 24 gram weegt. De afmetingen zijn 47,2 x 18,5 x 12,4 mm en de behuizing is gemaakt van polycarbonaat. De fitnessband wordt geleverd met een 2-pins magnetische oplaadkabel en een handleiding. Er wordt geen USB-wandoplader meegeleverd. Gelukkig kunt u de band opladen met uw standaard USB-A smartphone lader. De Band zelf wordt geleverd met wat lading om je op weg te helpen. Maar voordat je dat doet, moet je de Zepp App van Amazfit installeren om hem in te stellen.

Amazfit Band 5 Review: Hardware

Amazfit Band 5 4

De Amazfit Band 5 is een zeer lichte band met een comfortabele siliconenband, maar hij is met 12,4 mm wel wat dik. Het heeft een infinity-type band waarbij het bittere uiteinde door een lus aan het andere uiteinde gaat en vervolgens in een gat in de band klikt om hem stevig tegen je pols te houden. U kunt de data-unit van de band verwijderen, wat handig kan zijn als u de unit in een andere kleur siliconenband wilt doen.

Het AMOLED-scherm heeft verschillende helderheidsinstellingen en ziet er in alle lichtomstandigheden goed uit. Net onder het scherm zit een kleine capacitieve knop. Na het aantikken van die knop veeg je eenvoudig omhoog, omlaag, naar rechts of naar links om door het toestel te navigeren. Tikjes op het display activeren de selectie.

Amazfit Band 5 9

De hartslagmeter steekt net een beetje uit de achterkant van de Amazfit Band 5. Een magnetische bevestiging past op de twee aansluitpunten aan de onderkant van de Band 5.

Amazfit Band 5 Review: Software van het horloge

Het horloge is zeer eenvoudig te gebruiken. Tik op de capacitieve knop onder het display om het display aan te zetten en je geselecteerde wijzerplaat te tonen. Je kunt ook een instelling hebben om je pols op te tillen om de wijzerplaat te bekijken.

Swipes omhoog en omlaag brengen u door andere schermen die zijn ingesteld in de instellingen van de Zepp-app als bandweergave-instellingen. De opties omvatten status, PAI, hartslag, stressniveau, SpO2, herinnering aan een gebeurtenis en nog veel meer. Deze opties worden geselecteerd en herschikt in de Zepp-instellingen.

Amazfit Band 5 8

Vegen naar links en rechts brengt je door de verschillende snelkoppelingen die je selecteert in de Zepp-app. Deze snelkoppelingen omvatten meldingen, Alexa, weer, muziek, status, PAI, hartslag en meer. Als u op een van deze apps, hulpprogramma’s en widgets tikt, krijgt u meer informatie over de band zelf.

Amazfit Band 5 Review: Zepp App

Om je telefoon aan te sluiten en alles te ervaren wat er met de Amazfit Band 5 te bieden is, download en installeer je de Zepp-app op je telefoon. De Zepp app is een zeer uitgebreide applicatie die het verbinden en beheren van al je Amazfit producten ondersteunt. Het wordt gebruikt voor de verschillende oordopjes, zoals de PowerBuds, maar ook voor andere Amazfit wearables. Ik heb het getest op zowel Android- als iOS-apparaten, met vlekkeloze prestaties.
Amazfit Band 5 6

De applicatie start met een overzichtspagina die je dagelijkse stappenstatus, verbrande calorieën, slaap, slaapscore, hartslaggeschiedenis, PAI, doeltracker en meer laat zien. De andere twee hoofdschermen hebben het label Genieten en Profiel.

Het tabblad/scherm Geniet toont opties voor de wekker, schema, zoek een apparaat, wijzerplaat, notificatiemanager en meer. Het wordt bijgewerkt met de functies van het momenteel verbonden apparaat en is zeer uitgebreid.

In het scherm Profiel ziet u de status van uw apparaten en kunt u ook de specifieke apparaten bedienen en volledig beheren. Uw doelen, records, vrienden, verbonden accounts van derden (We Chat, Google Fit, Strava en Relive) en andere instellingen zijn hier aanwezig.

Amazfit Band 5 7

Er is een watch face store met een groot aantal beschikbare gezichten voor u om te downloaden en te gebruiken op de Amazfit Band 5, zodat het u niet ontbreekt aan watch face-opties.

Om alle gegevens te bekijken tik je op het pictogram met de vier blaadjes in de rechterbovenhoek. Daar zie je categorieën voor trainingsgegevens, statusgegevens, gezondheidsteken, lichaamsmetingen en lichaamssamenstelling. Veel van deze gegevens worden handmatig ingevoerd omdat de wearables dit niet allemaal bijhouden, maar deze gegevens kunnen helpen bij het bepalen van de nauwkeurigheid van de fitnessfuncties.

Er zijn enkele gezondheidstips en overzichtsrapporten, inclusief grafieken, voor de bewegings- en gezondheidsgegevens die interessant en nuttig zijn om uw gezondheid en welzijn te begrijpen. U kunt sommige van de tips gebruiken als motivatie om uw gezondheid te verbeteren en het is een uitgebreide toepassing.

Amazfit Band 5 Review: Conclusie

Amazfit Band 5 Review

De Zepp-app is bijzonder krachtig en bevat een enorme hoeveelheid gegevens en analyses. Je gegevens kunnen ook worden gesynchroniseerd met Apple Health, Strava, Relive en meer.

Terwijl ik apparaten draag met geïntegreerde GPS-ontvangers, biedt de Amazfit Band 5 zo ongeveer alles wat je wilt volgen. Dit omvat bloedzuurstof monitoring, hartslag, stress, stappen, slaap, VO2 max, en meer. De PAI-score (fysiologische activiteitsindicator) lijkt een vrij uitgebreide metriek te zijn om je te helpen je prestaties te maximaliseren en je gezondheid te verbeteren.

De Amazfit Band 5 is een volwaardige activity tracker en presteert zoals geadverteerd. Lange batterijduur, comfort, en de mogelijkheid om een groot aantal statistieken bij te houden zijn de sleutel tot het succes van een wearable en de Band 5 voldoet gemakkelijk aan al deze en meer.

zie prijs op Amazon

Was dit artikel nuttig?
JaNee
Beste Blog
Beste Blog
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *